Radio-Alert: Crypto-Valuta & Criminaliteit 🎙️

Date: 18 januari 2024

Compliance Champs is te horen tijdens een uitzending van de VPRO op Radio 1

🎙️ Radio-Alert: Crypto-Valuta & Criminaliteit 🎙️

📻 Op zaterdag 2 december 2023  waren Peter Engering en Leon Kort in een radio-uitzending van de VPRO op NPO Radio 1 – Kijk hem hier

🔍 Ze bespreken de witwasrisico’s van crypto, waarbij ze dieper ingaan op Bitcoin-ATM’s en Crypto-Mixers. Samen met Argos bekijken ze een transactie waarbij Cocaïne is gekocht met Bitcoins. Hierin kijken ze hoe moeilijk het is om de crimineel achter de transactie op te sporen.

🕵️‍♂️ Ontdek de rol van Bitcoin in illegale witwaspraktijken, met inzichten in het digitale kat-en-muis-spel tussen criminelen en opsporingsdiensten. Hoe wijdverspreid is het gebruik van Bitcoins onder criminelen? Welke trucs worden toegepast, en hoe gaat het Openbaar Ministerie daarmee om? Luister mee en krijg antwoord op deze urgente vragen.