Over ons

Financial Economic Crime (FEC) risico’s effectief beheersen

Compliance Champs is een gerenommeerd consultancybedrijf gevestigd in Rotterdam, gespecialiseerd in het ondersteunen van financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en cryptodienstverleners bij het doeltreffend en efficiënt beheersen van hun Financial Economic Crime (FEC) risico’s. Onze uitgebreide expertise en ervaring binnen diverse financiële instellingen stellen ons in staat om uw compliance risk management voortdurend te optimaliseren.

Onze voornaamste focus ligt op het verbeteren van het FEC Risk Management raamwerk van onze klanten. Met een holistische aanpak bieden wij niet alleen strategisch advies, maar ook robuuste, praktische en kostenbesparende oplossingen. Daarnaast identificeren we commerciële kansen die hieruit voortvloeien.

Wij zijn gepassioneerd door de dynamiek op het raakvlak van wet- en regelgeving, bedrijfsvoering en de snelle technologische ontwikkelingen. Onze samenwerking met diverse strategische partners stelt ons in staat om verschillende aspecten van uw FEC Risk Management raamwerk te optimaliseren en te innoveren, wat bijdraagt aan de integriteit van de financiële sector.

We heten ZZP’ers, gedreven Compliance Consultants en financiële instellingen die op zoek zijn naar talent van harte welkom in ons netwerk. Tevens faciliteren wij waardevolle connecties tussen organisaties, waardoor zij synergie kunnen realiseren bij het ontwikkelen van optimale klantoplossingen. Ons platform biedt een naadloze afstemming tussen vraag en aanbod met als doel alle betrokken partijen te laten profiteren. Dit resulteert uiteindelijk in tevreden Compliance professionals – zowel onze gewaardeerde klanten, strategische partners, ZZP’ers, eigen consultants én niet te vergeten de toezichthouders.

Neem ook zeker een kijkje naar onze learning over NFTs for FEC Analysts. In deze learning leggen we natuurlijk uit wat een NFT is maar vooral welke invloed het heeft/gaat hebben op Financial Economic Crime (FEC) Risks. Voor meer informatie klik Hier!

Uitdagingen binnen KYC / AML

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo en daarmee evolueert ook de complexe wet- en regelgeving die van toepassing is op uw organisatie. Wij begrijpen de uitdagingen die dit met zich meebrengt: het handhaven van compliance met wet- en regelgeving terwijl u tegelijkertijd streeft naar kostenbeheersing om uw bedrijf winstgevend te houden.

Hierdoor heeft u behoefte aan kwalitatief goede en duurzame oplossingen voor een goede prijs. Echter loopt u er tegenaan dat het benodigde talent steeds lastiger is te vinden in de grote vijver van ZZP’ers en Consultants. Tegelijkertijd is het voor ZZP’ers een uitdaging om te weten welke organisatie behoefte heeft aan zijn of haar specifieke skills. 

Wilt u meer weten? Klik hier en neem contact met ons op! 

Flexibiliteit en Duurzame Oplossingen

Werken met een flexibele organisatie is ideaal in tijden van onzekerheid, verandering of korte tijdslijnen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten waar krijgen voor hun geld. Wij streven er daarom naar uw uitdagingen bij de kern aan te pakken, te komen met een duurzame oplossing om onszelf zoveel mogelijk misbaar te maken. Dit doen we door het leveren van de juiste mensen die de benodigde kwaliteit en ervaring hebben voor het adresseren van uw vraagstuk.

Met passie voor ons vak, een sterke delivery focus, no-nonsense mentaliteit, transparante manier van communiceren en een warme en persoonlijke aanpak gaan wij voor u aan de slag, waarbij we er naar streven onszelf overbodig te maken. En dit voor een eerlijke en transparante prijs, die lager ligt dan die van onze concurrenten. Als u er klaar voor bent om onze dienstverlening voor uw organisatie in te zetten, dan staan onze Compliance Champs voor u klaar. 

Gelukkige Compliance Professionals en Sterke Financiële Integriteit

Onze missie is om compliance professionals gelukkig te maken. Mensen houden ervan om zinvolle relaties te hebben, zinvol werk te doen en bij te dragen aan de samenleving. Tegenwoordig dienen financiële instellingen om te gaan met een wetgevingslandschap dat voortdurend in ontwikkeling is om compliant te blijven en hun goede reputatie als verantwoord bedrijf te behouden.

Onze Compliance Champs krijgen energie van het aanpakken van complexe compliance uitdagingen waarmee onze klanten – banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en cryptodienstverleners – worden geconfronteerd en dragen zo bij aan het versterken van de integriteit van het financiële systeem. Wij zijn van mening dat maximale resultaten voor onze klanten worden bereikt wanneer er gedeelde waarde is voor onze klanten, business partners en Compliance Champs.

Daarom hebben we aandacht voor de mens achter de collega, onze klant en business partner. We creëren een veilige en inspirerende omgeving waarin onze hongerige en leergierige Champs zich continu kunnen ontwikkelen, hun potentieel en ambities kunnen waarmaken en plezier hebben in hun werk.

We begrijpen dat compliance niet alleen gaat over het voldoen aan wet- en regelgeving, maar dat het ook (commerciële) kansen biedt voor onze klanten. Door voortdurend te investeren in persoonlijke klantrelaties krijgen we beter inzicht in wat onze klanten daadwerkelijk nodig hebben. Met onze no-nonsense mentaliteit, transparante manier van communiceren en het streven om onszelf overbodig te maken, zetten we altijd een flinke stap extra.

Hiermee creëren we optimale resultaten die uiteindelijk leiden tot tevreden klanten, business partners en Champs – die met veel plezier samenwerken, tegen een eerlijke en goede prijs.

Om een beter idee te krijgen hoe wij te werk gaan kunt u een kijkje nemen bij onze cases. Klik hier voor meer informatie!

Compliance Champs manifesto

We practice what we preach

Wij behandelen anderen op de manier waarop wij zelf ook behandeld willen worden. We voegen de daad bij ons woord en komen onze afspraken na. Wij geloven dat dit uiteindelijk leidt tot vertrouwen, de basis voor duurzame relaties.

We are friends

Wij hebben actief aandacht voor de persoon achter de collega, klant of business partner. Wij bevorderen een cultuur waarin eerlijkheid, authenticiteit en veilig conflict centraal staan. Wij gaan met elkaar om zoals vrienden met elkaar omgaan. We hebben plezier tijdens ons werk, wat leidt tot optimale resultaten en klanttevredenheid.

We leave our jersey in a better place

Als Compliance Consultants zien wij het als onze taak om de compliance organisatie van onze klant te verbeteren en onszelf overbodig te maken. Wij zorgen ervoor dat we de klantorganisatie in een betere staat achterlaten.

We are honest but polite

Wij geloven dat eerlijke en open communicatie randvoorwaardelijk zijn voor een succesvolle samenwerking. Eerlijkheid duurt het langst en zal uiteindelijk leiden tot de optimale uitkomst voor onze klanten.

We are eager and always going the extra mile

Wij hebben passie voor ons vak en zetten altijd een flinke stap extra om uw uitdaging bij de kern aan te pakken. Wij zijn leergierig en streven er naar onze dienstverlening continu te verbeteren. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening competitief blijft. We denken groot en stellen keer op keer hoge verwachtingen, en proberen deze verwachtingen altijd te overtreffen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!