Leon Kort

Co-founder & Consultant

Leon is een Certified Executive Compliance & Integrity Manager (ECIM) met 8 jaar ervaring in het adviseren van bank- en verzekeringsinstellingen in Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Hij is zijn carrière in 2014 gestart bij Deloitte Risk Advisory. In Februari 2022 is hij samen met zijn business partner Peter Engering zijn eigen adviesbureau Compliance Champs begonnen.

 

Leon heeft uitgebreide kennis van financiële regelgeving en zijn primaire focus ligt op het verbeteren van integriteitsrisicobeheersing: het definiëren en implementeren van Integrity Risk Appetite Statements, het faciliteren en implementeren van Systematische Integriteits Risico Analyses (SIRA), het opstellen en implementeren van KYC-beleid en -procedures, implementatie van transactiemonitoringssystemen, remediatie van klantdossiers en compliance monitoringsonderzoeken. Deze werkzaamheden heeft hij uitgevoerd in verschillende rollen in de 1e, 2e en 3e lijn. Hij heeft ruime ervaring in het aansturen van projecten en teams bij zijn opdrachtgevers.

 

Met een sterke delivery focus en getting-things-done mentaliteit streeft Leon altijd naar het bereiken van duurzame en end-to-end resultaten voor zijn klanten die zowel effectief als efficiënt zijn. Hij is een loyale en betrokken teamspeler, altijd vastbesloten om met een gestructureerde en integrale aanpak hoogwaardige resultaten te behalen die gedragen worden door alle relevante stakeholders.

Ready to go beyond compliance? Get in touch with our consultants.