Projectmanagement Client Profile

Optimalisatie van Zakelijke Klantrelaties en Transactieprofielen

Compliance Champs heeft projectmanagement verzorgd voor het ‘Client Profile’ project bij een vooraanstaande Nederlandse grootbank. Dit project heeft de bank in staat gesteld om significante verbeteringen door te voeren in het onboardingproces voor nieuwe klanten en het proces voor monitoring van bestaande klanten.

Dit baanbrekende project heeft de bank geholpen bij het nauwkeurig bepalen en documenteren van de aard en het doel van zakelijke relaties. Het heeft een duidelijke koppeling gelegd tussen Customer Due Diligence (CDD)-normen, beleid en werkinstructies. Bovendien maakte het project de ontwikkeling mogelijk van een verwacht transactieprofiel, een up-to-date peer-grouping en verbeteringen in de actieve monitoring van klantentransacties.

Dit alles heeft geleid tot een verbeterd begrip van de zakelijke relaties en de transactieprofielen, en heeft de weg vrijgemaakt voor verdere optimalisatie van het klantbeeld. Compliance Champs heeft ook benadrukt dat voor bepaalde klantsegmenten aanvullende informatie verzameld moet worden om het klantbeeld volledig te kunnen vormen.

Als uw organisatie vergelijkbare verbeteringen zoekt om complianceprocessen te stroomlijnen en te verbeteren, neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?