Seminar Compliance actualiteiten in de cryptosector

Date: 27 maart 2024

Afgelopen donderdag waren Peter Engering en Leon Kort namens Compliance Champs sprekers tijdens het seminar ‘Compliance actualiteiten in de cryptosector’ van de Vereniging van Compliance Ethics & Integrity professionals. Tijdens dit seminar hebben wij gesproken over de Financial Economic Crime risico’s van crypto, zoals het gebruik van Bitcoin ATM’s en mixers om geld wit te wassen. Daarnaast zijn we ingegaan op de uitdagingen en kansen die we zien in de markt, bijvoorbeeld met betrekking tot het onderzoek naar de bron van de middelen bij crypto transacties.

We willen speciale dank betuigen aan Vereniging van Compliance Ethics & Integrity professionalsFrank BasjesMaarten Ligthart en Michelle Fisser, voor de uitnodiging en het organiseren van dit evenement. Daarnaast heeft Mauro Lorenzo Halve van Amdax met zijn presentatie over MiCAR laten zien dat de volwassenheid van de cryptosector groeit en professionaliseert. Naast Mauro danken wij ook Ingrid von Burg van Bitonic B.V. voor haar waardevolle bijdrage aan het panelgesprek. Het was heel goed om te zien hoe er kruisbestuiving ontstond tussen de meer dan 50 aanwezige compliance, ethics & integtity professionals uit zowel de traditionele financiële wereld als de crypto sector.

𝘞𝘪𝘭 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘣𝘦𝘥𝘳𝘪𝘫𝘧 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘵𝘦𝘯? 𝘞𝘦 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘢𝘢𝘨 𝘮𝘦𝘵 𝘫𝘶𝘭𝘭𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘢𝘵𝘪𝘴 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘢𝘢𝘯 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘦 𝘍𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘌𝘤𝘰𝘯𝘰𝘮𝘪𝘤 𝘊𝘳𝘪𝘮𝘦 𝘳𝘪𝘴𝘬𝘴 𝘰𝘮𝘵𝘳𝘦𝘯𝘵 𝘤𝘳𝘺𝘱𝘵𝘰.

✉ info@compliancechamps.com
📞 +31 6 25 21 22 87