MEET THE CHAMP: Ties Burghouts

Date: 23 november 2023

Ties, onze werkstudent Marketing & Communicatie beschrijft in dit stuk hoe zijn eerste 3 maanden zijn bij Compliance Champs!

Inmiddels zitten mijn eerste 3 maanden er al op als werkstudent Marketing & Communicatie bij Compliance Champs. Na het afronden van mijn bachelor Business Administration aan de Erasmus Universiteit was ik toe aan iets nieuws. Hoewel ik nog niet klaar ben met studeren en van plan ben om een master te volgen, had ik behoefte aan een pauze. Daarom besloot ik een tussenjaar te nemen en mijn kennis in de praktijk te brengen.

Tijdens mijn studie lag mijn interesse vooral bij innovatie, sales, marketing, en hoe deze aspecten gecombineerd kunnen worden om optimale resultaten te behalen. Bij mijn sollicitatie bij Compliance Champs ontdekte ik al snel dat er veel overeenkomsten waren. Het viel me op dat er hard wordt gewerkt, maar dat er ook veel aandacht is voor het vieren van behaalde resultaten. Naar mijn mening creëert deze aanpak een gezonde mentaliteit, wat resulteert in gemotiveerde werknemers die goed met elkaar kunnen opschieten en gezamenlijk willen groeien.

Het is bijzonder interessant om verantwoordelijk te zijn voor de marketing in een snelgroeiende startup. Mijn eerste stap was het opstellen van een marketingplan met doelen die we dit jaar wilden bereiken. Momenteel focus ik vooral op het schrijven van berichten op LinkedIn, waar we updates delen over huidige ontwikkelingen in de compliance-markt, evenals informatie over het team en andere ontwikkelingen binnen Compliance Champs. Hierdoor is mijn interesse in gebieden als Anti Money Laundering (AML) en Financial Economic Crime (FEC) snel gegroeid, mede dankzij het hechte team dat me betrekt bij alle bedrijfs- en marktontwikkelingen. Hierdoor leer ik niet alleen veel over de markt waarin we opereren, maar ook over het managen van een bedrijf.

Ik kijk uit naar wat de toekomst voor mij en Compliance Champs in petto heeft. Binnenkort verhuizen we naar de Delftse Poort bij Rotterdam Centraal, waar we ruimte hebben voor twee keer zoveel werknemers, die naar mijn idee snel gevuld zullen zijn. Ik kijk zeer uit naar de veranderingen in het team, mijn taken in marketing en de groei die we hiermee zullen bereiken.